« Naar het overzicht

3 point shot met Lieve Lukusa


"Ik probeer de shots te maken die het team voor mij creëert,"

BBC Sint-Katelijne-Waver opent 2018 op het terrein van Belfius Namur Capitale. SKW heeft de kerstbreak goed verteerd en er een sterke trainingsweek op zitten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Namen. Een wedstrijd die voor beide teams als goede waardemeter van de gemaakte progressie beschouwd kan worden. Namur ging immers op de eerste speeldag kopje onder op het terrein van een fris en dominant Sint-Katelijne-Waver. Tijd voor een gesprek met Lieve Lukusa, de jeugdige scherpschutter. Wij schotelden haar drie punten voor.

1. X-Mas Tournament: GOUD U19
We behaalden met de U19 de eindoverwinning op het prestigieuze X-Mas Tournament in Kortrijk. We startten het toernooi vrij stroef. Vanaf wedstrijd twee zaten we als team in een bepaalde flow en dat weten we dat we moeilijk te stoppen zijn. Het was een geweldig gevoel om als kapitein de beker in ontvangst te nemen. De steun van de SKW-supportersfamilie maakte het helemaal af.

2. BBC Sint-Katelijne-Waver Dames A: rol in de ploeg
Ik krijg de laatste weken meer speelkansen. Ik probeer de shots te maken die het team voor mij creëert, al is dit niet voldoende. Op defensief vlak laat ik nog te vaak steken vallen. Op sommige momenten verlies ik mijn concentratie, wat niet mag gebeuren. Ik weet dat het beter moet en ik wil er echt werk van maken!

3. Belfius Namur Capitale vs SKW
Namen op eigen terrein kloppen wordt geen gemakkelijke opgave. We zullen als team de afwezigheid van Sofia Ouahabi moeten opvangen. Zij is jammer genoeg nog steeds out. We hebben als team de laatste weken gefocust op een aantal verbeterpunten, dingen die niet meer liepen zoals het hoort. En, hoewel het misschien cliché klinkt, moeten we ervoor zorgen dat het defensief plaatje klopt. Kunnen we enthousiasme, intensiteit en basketbal IQ combineren, dan zijn we zeker niet kansloos!