« Naar het overzicht

Steal met Niki Heemels


"Op het veld wordt het allicht hard tegen hard"

De jongste weken rijgt Niki Heemels de sterke invalbeurten aan elkaar. Hoewel gekend voor haar defensieve energie, vond ze de voorbije wedstrijden ook vlot de weg naar de ring. Niki hoopt samen haar team de nederlaag op Belfius Namur Capitale door te spoelen met een thuisoverwinning tegen de Liège Panthers. Tijd voor een gesprek met het 17-jarige werkpaard.

- ‘De laatste weken loopt het erg vlot voor je bij het dames A-team. Heb je hier zelf een verklaring voor?’
Op training liep het steeds beter en beter. Verschillende zaken, zoals mijn drives, begonnen beter en beter te lukken waardoor ik meer vertrouwen kreeg. Deze progressie is het resultaat van ons harde werken op training. Ik wil echter mijn stijl niet veranderen. Defense comes first: goede defense resulteert in goede offense.

- ‘Zondag kom je bij de Liège Panthers enkele oude bekenden tegen. Hoe ga je hier mee om?’
Bij de Panthers spelen enkele meisjes die net zoals mij goud wonnen op het Europees Kampioenschap -18. Eens ik aan het spelen ben, denk ik daar totaal niet aan. Op het veld wordt het allicht hard tegen hard en zullen beide teams er alles aan doen om de winst te claimen.

- Wat moet SKW doen om de overwinning op Heiveld te houden?’
We moeten 40 minuten defense spelen. Daarnaast moeten we als team veel enthousiasme uitstralen en zo samen met ons publiek voor een vurige sfeer zorgen.