« Naar het overzicht

Time-out met coach Arvid Diels – Part 1


"Het geheim ligt hem in de individuen die dag in en dag uit energie en tijd in de club investeren"

Aanstaande zondag ontvangt BBC Sint-Katelijne-Waver de regerende landskampioen, Castors Braine. De Waalse profclub, al meer dan 120 competitiewedstrijden op rij ongeslagen, prijkt net boven de thuisploeg op de eerste plaats. In aanloop naar deze absolute topwedstrijd zaten we rond de tafel met coach Arvid Diels, architect van het team. In een open, onbevangen gesprek deelde hij zijn inzichten.

• Coach, je ploeg bevindt zich al het hele seizoen in de bovenste regionen van het klassement in de Top Division Women. Had je dit verwacht?
We bekleden nu al enkele weken de tweede plaats. Voor mij is dat geen verrassing, al waren er uiteraard veel vraagtekens bij het begin van het seizoen. Een aantal sterkhouders, die het team zowel ervaring als scorend vermogen bijbrachten, vertrokken voor een buitenlands avontuur of hingen de schoenen aan de haak. Logisch dat men in de Belgische basketbalmiddens zich de vraag stelde of SKW weer een plek in de top 4 kon en mocht ambiëren.

• Elk seizoen dien je vertrekkers op te vangen, nieuwe speelsters in te passen en blijft de gemiddelde leeftijd van het team gevoelig dalen. Toch blijft SKW zowat elk seizoen de vaste uitdager van de teams met hogere budgetten en profspeelsters. Wat is het geheim?
Het geheim ligt hem in de individuen die dag in en dag uit energie en tijd in de club investeren. Zondag speelt niet enkel het eerste damesteam, maar de héle club tegen Castors Braine. Ik beschik met Philip, Daphne, Anne en Marc over een gemotiveerde staff die continu klaarstaat voor elke speelster. De vele vrijwilligers pompen door hun vele werk voortdurend energie en enthousiasme in de club.
Daarnaast kunnen we ook niet langs het resultaat van onze sterke jeugdwerking kijken. Wij proberen als club te investeren in talentvolle meisjes en bieden zo veel mogelijk extra’s aan. Voorbeelden hiervan zijn de meer dan geslaagde deelname aan het internationale X-Mastournament in Kortrijk en high performance stages in de eigen club. Onze generatie U19-speelsters wordt volgende week door de gemeente gehuldigd voor hun schitterende seizoen 2016-2017, waarin ze zowat alles wonnen wat er in België te winnen valt. Ze kroonden zich tot Vlaams en Belgisch kampioen en brachten ook de beker van Vlaanderen mee naar Heiveld. Hun permanent aanwezige werklust en enthousiasme zorgt voor een perfecte mix tussen ervaring en jong geweld in het team.

• Zondag ontvangt je team Castors Braine. Komt deze wedstrijd op een juist moment?
We hebben 2017 afgesloten op een tweede plaats. 2018 kende een vlotte start. Tegen Luik toonden we dat we in eigen zaal schitterend basketbal kunnen spelen. Op eigen terrein gaan we tegen elke tegenstander vol voor de winst, ook tegen het onverslaanbaar geachte Braine…

Wordt vervolgd…