« Naar het overzicht

Technische fout met coach Arvid Diels – Part 2


"Ik hoop dat ons supporterslegioen ook weer in grote getale aanwezig zal zijn"

Aanstaande zondag ontvangt BBC Sint-Katelijne-Waver de regerende landskampioen, Castors Braine. De Waalse profclub, al meer dan 120 competitiewedstrijden op rij ongeslagen, prijkt net boven de thuisploeg op de eerste plaats. In aanloop naar deze absolute topwedstrijd zaten we rond de tafel met coach Arvid Diels, architect van het team. In een open, onbevangen gesprek deelde hij zijn inzichten.


• Castors zag gisteren zijn Europese droom uiteenspatten op bezoek bij het Poolse CCC Polkowice. Heeft dit resultaat invloed op de wedstrijd van zondag?
Spelen tegen een team dat net heeft verloren, is nooit een geschenk. Hun teleurstellende Europese campagne zal het team extra prikkelen om hun ongeslagen status op Belgische bodem te behouden. Mijn Letse collega aan de overkant kan als geen ander zijn team opladen voor deze partij. Hij zal het niet nalaten om zijn criticasters hun ongelijk te bewijzen.

• Hoe kan SKW Castors Braine verslaan?
Het zal erop aankomen om tot de laatste minuut aanspraak te kunnen maken op de winst. De details worden super belangrijk. Tegen andere Belgische teams kunnen we steevast ons fysiek voordeel uitbuiten en met ‘power play’ het verschil maken. Ook tegen Castors moeten we durven om deze sterke punten uit te spelen. Op offensief vlak kunnen we, afhankelijk van de bezoekende line-up, ons gestaltevoordeel uitspelen. De combinatie tussen de posting up van de outside speelsters en de dreiging vanop afstand van onze inside speelsters blijft ons wapen. Ik kijk vooral uit naar de defensieve challenge. Mijn jonge ploeg krijgt de kans om een Euroleague-team te bekampen. Elke week proberen we fysieke progressie te boeken, tijd om onze fysieke capaciteiten te koppelen aan een sterk defensief gameplan.

De factor ‘publiek’ zal ook een belangrijke rol spelen. Castors bracht de laatste jaren altijd zeer veel supporters mee. Ik hoop dat ons supporterslegioen ook weer in grote getale aanwezig zal zijn. Beide supportersclans zullen zorgen voor een helse sfeer, al verwacht ik dat de onzen de battle in de tribunes zullen winnen. Wij zullen er alles aan doen om de battle op het terrein in ons voordeel te beslechten.