« Naar het overzicht

Ben Abdelkader & Fortier – back to the roots


"SKW dat maakt deel uit van ons DNA"

De staff van head coach Arvid Diels wordt dit seizoen uitgebreid met twee oude bekenden. Ook al zijn ze nooit ver weg geweest, het is fijn te weten dat Bilal Ben Abdelkader en Sébastien Fortier wederom de rangen van ons 1e nationale damesteam vervoegen. Tijd voor een korte babbel met de twee ‘Kètte’.

Bilal, Sébastien, na enkele jaren maken jullie terug deel uit van de staff van ons 1e nationale damesteam. Hoe is het voor jullie om terug deel uit te maken van SKW?
Bilal: Het is inderdaad een retour in de staff want een club zoals SKW verlaat je eigenlijk nooit echt. Ik ben de club altijd blijven volgen en heb nog regelmatig wedstrijden gezien want als men van basket houdt, dan kan je niet anders dan een wedstrijd van de zwart-wit speelsters op prijs te stellen.
Sébastien: Inderdaad zoals Bilal zegt want eigenlijk… SKW dat maakt deel uit van ons DNA… In 2008 belandde ik bij de club door mijn vrouw, die toen deel uitmaakte van het 1e team. Het seizoen erop, het jaar dat we kampioen speelden ben ik gestart als assistant coach van coach Arvid en dit tot in 2012. Nu enkele jaren later, kunnen we met het ganse gezin terug meer betrokken zijn bij de club.


Waar liggen voor jullie, als assistant coaches, jullie prioriteiten of objectieven?
Bilal: We zullen er alles aan doen om coach Arvid te ondersteunen en het maximum uit de speelsters te halen, zodat we ze allemaal in de loop van de komende maanden een mooie progressie zien maken. De evolutie van de speelsters, hun ontwikkeling, het prachtige spel dat gespeeld wordt en vooral hen zien genieten en plezier hebben op het veld, maar daarnaast ook mensen ontmoeten die even gepassioneerd zijn door de club of het damesbasket als mezelf, dat is wat me motiveert om weer deel uit te maken van de SKW-staff.
Sébastien: Persoonlijk zal ik bij de wekelijkse trainingen iets minder aanwezig zijn, maar tijdens de wedstrijden daarentegen zal ik er – op mijn eigen fanatieke manier😊 en voor de volle 100% - alles aan doen om de meisjes de nodige energie en ondersteuning te geven zodat ze nog net dat tikkeltje ‘extra’ kunnen presteren.