« Naar het overzicht

Jeugdig enthousiasme trekt Europa in


Het Europees project is een aanvulling op de bestaande jeugdwerking binnen onze club

“Wij zijn een club die jonge speelsters aantrekt en opleidt en wij willen hen de kans bieden om op het hoogste niveau aan te treden.” Zo begon onze voorzitter Karl Van der Planken gisteren het persmoment dat plaatsvond bij onze sponsor KIA Vermant. 

Net voor de start van het nieuwe seizoen vond er woensdagavond een persmoment plaats bij één van onze hoofdsponsors, KIA Vermant. Onze voorzitter maakte - na een korte verwelkoming - al snel duidelijk waarom wij als club deelnemen aan de EuroCup Women competitie. “Het Europees project is een aanvulling op de bestaande jeugdwerking binnen onze club en dat wij dit doen met een zeer jong maar gedreven en enthousiast team, staat als een paal boven water.”


Daarna was het de beurt aan onze gastheer van de avond, Guy Vermant, CEO van KIA Vermant. De kersverse hoofdsponsor van ons 1e nationale damesteam maakte al snel duidelijk dat de keuze voor BBC SKW werd ingegeven door het gemeenschappelijk streven naar een positief resultaat en een professionele aanpak. 

Uiteraard was ook burgemeester en trouwe supporter van de club, Kristof Sels, op het appel. Als club willen wij in ons verhaal de gemeente graag mee op de Europese kaart zetten en kunnen hiervoor ook rekenen op de steun van het gemeentebestuur. Zoals Kristof Sels het verwoordde: “De stap naar het Europese basketbal is weer een stap vooruit en hogerop. Het zal voor de meisjes en dames een mooie uitdaging zijn om zich te meten met de Europese toppers en zo zal ook heel Europa Sint-Katelijne-Waver leren kennen.”  

Zo werd het tijd voor de ploeg- en staffvoorstelling. Ook dit seizoen zullen onze jonge talenten - deskundig begeleid door head coach Arvid Diels en zijn staff - alle registers opentrekken en alles uit de kast halen. Aan enthousiasme, ambities en verwachtingen is er alvast geen gebrek! “Na een zeer constant seizoen en een bekroning als vice-kampioen van België was de stap naar Europees basketbal een gevolg van progressie van deze jonge groep. Als club nemen we dan ook graag onze verantwoordelijkheid om deze Belgische talenten verder klaar te stomen voor het grote werk. Vooral de twee Franse clubs zullen een ware uitdaging vormen want zij beschikken over zeer veel ervaring. Maar hier zijn we niet aan ons proefstuk toe” stelt coach Arvid Diels. “Ook in de Belgische competitie lieten we de afgelopen jaren zien hoe moeilijk we het ervaren teams kunnen maken door met zeer veel enthousiasme en een creatief spel aan te treden. Dit zullen we ook hier trachten te doen.”

Kapitein Laure Resimont en de zusjes Massey kijken er ook alvast naar uit. “We zijn super blij dit avontuur aan te kunnen gaan. Het is een nieuwe ervaring die ons alleen maar sterker kan maken in de toekomst.”

Tot slot vroegen we ook nog aan coach Diels naar zijn verwachtingen bij de start van het nieuwe seizoen in Top Division Women 1.

Arvid Diels: “Onze rechtstreekse concurrenten voor de Belgische competitie hebben flink wat wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van hun teams. Bij BBC SKW werd er bewust gekozen om verder in te zetten op de continuïteit en de ontwikkeling van dit team. De competitie start met thuiswedstrijden tegen Kangoeroes en Castors. Deze geven uiteraard een extra prikkel om van bij de start van de competitie en net voor de start van het Europese avontuur klaar te zijn.” 


#bbcskw #kiavermant #skw #sportvlaanderen #bouncewear #devoskleding #topprinting #signart