« Naar het overzicht

Dit is de start van een nieuwe competitie


Vooral defensief gaan we proberen onze stempel te drukken

Onze dames 1e nationale spelen vanavond om 18u hun eerste Europese wedstrijd en dit bij het Hongaarse KSC Szekszard. We nemen even na de ochtend training tijd om even vooruit te blikken met Eline Maesschalck-Cornand.


Eline, jullie zijn gisterenavond aangekomen in het pittoreske Szekszard. Jullie hebben er twee trainingen opzitten. Zijn jullie ondertussen al geacclimatiseerd?
Eline: “Toch wel. Gisterenavond en vanmorgen hebben we twee trainingen gehad om de benen los te maken en een aantal tactische zaken te bespreken. Belangrijk voor ons was vooral om de zaal te ontdekken zodat we de match kunnen aanvoelen. “

KSC Szekszard is één van de toppers en sterkste teams uit de Hongaarse competitie. Wat verwacht je van de wedstrijd van vanavond?
Eline: “Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we ons eigen spel spelen. Ok, we hebben twee mindere matchen achter de rug, maar dat moeten we vergeten. Dit is de start van een nieuwe competitie. Een aantal meisjes van het team hebben vorig jaar al een eerste Europese ervaring opgedaan en willen dit jaar verder evolueren. Voor mij is het mijn eerste wedstrijd, maar ik kijk er alvast naar uit en ga alles geven.”

Hoe denken jullie als het ‘kleine’ SKW het verschil te kunnen maken ? Wat zijn jullie sterke punten?
Eline: “We moeten vooral onze sterke punten uitspelen. Als ze onze twee sterke insiders beperken, rekenen we op Elise om het tempo op te drijven en Lut in de drive. Maar vooral defensief gaan we vooral onze stempel proberen te drukken en de toon te zetten met vooral veel druk op de bal. Daarnaast gaan we uiteraard proberen goed aan de match te starten, geen easy shots te geven en vooral geen easy baskets.“