« Naar het overzicht

ik weet dat het team zich 200% zal geven


Het team is in staat zeer mooie dingen te laten zien

Morgenavond spelen onze dames 1e nationale hun eerste Europese thuiswedstrijd. Vorig jaar was dit voor Laure Resimont de start van een fantastisch seizoen en springplank voor een mooie internationale uitdaging. Samen met Laure blikken we even terug op dit avontuur maar kijken we vooral uit naar de wedstrijd van morgen.

Laure, hoe vergaat het je in het Franse Tarbes. Heb je je ondertussen al kunnen aanpassen en hoe is de start van het seizoen geweest?
Laure: “ Zeker, de aanpassing viel zeer goed mee en ik voel me er al helemaal thuis. We hebben een supertoffe groep, het is hard werken maar het is plezant. Daarnaast hebben we een 3 op 4 winst gemaakt met voor mezelf vrij correcte prestaties, ook al is er natuurlijk nog altijd ruimte voor verbetering😊“

Nu we over Tarbes spreken, dit was één van onze tegenstanders vorig jaar in EuroCup. Het was duidelijk één van de wedstrijden waar je een diepe indruk hebt nagelaten en niet onopgemerkt bleef😊. Hoe kijk jij terug op die Europese campagne?
Laure: “Dat was een fantastische ervaring! Mijn focus lag volledig op basket en ik heb genoten van alle verplaatsingen. Hierdoor werd me ook een nieuwe kans geboden en zit ik nu in Tarbes. Deelnemen aan EuroCup is zeker en vast een ongelofelijke meerwaarde.”

Onze dames staan morgen voor een zware uitdaging tegen de Duitse vice-kampioen, Rutronik Stars Keltern. Hoe schat jij deze match in en welke goede raad kan je nog meegeven aan je ex-teamies?
Laure: “Ik vermoed dat het een moeilijke match zal worden, maar ik weet dat het team zich 200% zal geven. Ik ken hen goed genoeg om te weten dat ze in staat zijn zeer mooie dingen te laten zien. Ze zullen op hun best moeten spelen en goed samenspelen en dat kunnen ze zeker, want ik heb dit seizoen al mooie dingen van hen gezien, neem nu bijvoorbeeld de bekermatch tegen Castors Braine. Ik geloof er in ieder geval in. Ik denk dat ze het de tegenstander zeer moeilijk kunnen maken en wie weet behouden we de winst wel in Sint-Katelijne-Waver. Ik kijk in ieder geval al uit naar de wedstrijd en zal op de eerste rij zitten om mijn team aan te moedigen!“