« Naar het overzicht

Ik heb er alle vertrouwen in


Het team is op goed bezig!

Voor onze volgende vooruitblik trekken we even naar het hoge noorden, meer bepaald naar ‘het land van de duizend meren’ zoals Finland ook wordt genoemd. We kloppen even aan en praten bij met onze eigenste – en immer vrolijke en opgewekte – Fauve Bastiaenssen en hoe zij het parcours van onze dames vanop een afstand volgt.  

Fauve, hoe vergaat het je in het Finland? Ben je ondertussen al helemaal ingeburgerd in het Finse leven? Mis je het basketbal niet te hard?
Fauve: “”Moi!” het gaat zeer goed met me en ja hoor, ondertussen ben ik hier al twee maanden maar zolang heeft het niet nodig gehad om me hier helemaal thuis te voelen😊. Basketbal mis ik natuurlijk wel een beetje maar ik zit nog wel in de basketwereld. Dankzij mijn studies kan ik stage lopen bij een basketteam, weliswaar deel ik deze keer vooral opdrachten uit i.p.v. zelf te trainen.“

Onze dames gaan net hun tweede uitwedstrijd tegemoet. Jij hebt al enkele van die verplaatsingen mee gemaakt. Hoe is dat?
Fauve: “Oh die verplaatsingen zijn altijd heel leuk, vooral omdat je dit met zo’n leuk jong team kan doen. Er heerst altijd een leuke sfeer en naast het feit dat je mekaar onderling beter leert kennen is het vooral makkelijk toeleven naar de match. Eigenlijk komt het alleen maar de sfeer ten goede. Je hoeft je van niets aan te trekken, alles wordt voor je geregeld en je kan je volop op de wedstrijd focussen, dus dat is wel superhandig.”

Vorig jaar zijn we gaan winnen in Fribourg. Hoe beleef je zo’n overwinning? Geef dit een extra boost voor het zelfvertrouwen?
Fauve: “Als je uit speelt is die extra boost anders omdat je daar de steun van de supporters meestal moet missen. Maar als je uit wint dan geeft dit zeker meer zelfvertrouwen want dan weet je dat het thuisvoordeel je nog te wachten staat en daar nog eens kan rekenen op die extra steun van al die fantastische SKW-supporters. Ik heb gehoord dat er vorige week weer een fantastische sfeer heerste en dat iedereen op het appel was. Dat is iets ongelofelijks en geeft je zoveel extra energie en dat zal het team ook deze week zeker meenemen op hun verplaatsing. Ze zijn zeer goed bezig en ik heb er alle vertrouwen in dat ze het donderdag ook tot een goed eind gaan brengen.

‘Erritaën onnea’ team en moi moi !! (zeer veel succes team en dag! 😊).”