« Naar het overzicht

Hervorming jeugdcompetitie past perfect in missie BBC Sint-Katelijne-Waver


Jonge speelsters kansen geven

Onze dames 1e nationale hebben er dit seizoen reeds een mooi parcours opzitten. Na een meer dan geslaagde Europese campagne, waarin zij getoond hebben op het hoogste niveau te kunnen meedraaien, prijkt ons 1e team momenteel op de tweede stek in de competitie. Voeg daar nog de schitterende overwinning van gisterenavond aan toe, waarmee onze dames zich geplaatst hebben voor de finale van de Beker van België op 17 maart en we kunnen stellen dat we - zoals gehoopt - perfect op koers zitten!

Ons 1e nationale team is een uitstekend voorbeeld van de missie en visie van onze club, namelijk jonge speelsters kansen geven! BBC Sint-Katelijne-Waver bulkt van jonge leergierige talenten die bereid zijn om zich te investeren. Dankzij de geweldige opleidingen van ons coaching team worden ze gekneed en gevormd tot volwaardige speelsters die op de hoogste echelons kunnen meedraaien. Voeg daar nog een goed omringend vangnet van geëngageerde ouders en vrijwilligers aan toe en je hebt alle nodige ingrediënten om er een succesverhaal van te maken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onze drie jeugdteams die alle drie nog steeds in de running zijn voor een finaleplaatsje in de Beker van Vlaanderen.


Spreken over bekers houdt ook in dat het einde van het seizoen stilaan in zicht komt met hopelijk nog enkele mooie hoogtepunten voor onze verschillende teams. Het einde van het ene seizoen betekent ook volop de nodige voorbereidingen treffen voor het volgende. En laat net nu, Basketbal Vlaanderen voor het volgend seizoen afkomen met een grondige hervorming van de jeugdcompetitie in Vlaanderen.


Een hervorming waarin er gestreefd wordt naar een meer evenwichtige competitie bij de jeugdreeksen, gaande van het recreatief niveau tot en met het hoogste niveau. Het hoogste niveau is enkel bereikbaar voor de allerbeste teams/clubs in Vlaanderen gebaseerd op een reeks vooraf vastgelegde criteria zoals de resultaten van de afgelopen seizoenen, de clubinfrastructuur, het aantal leden, doorstroming van de eigen jeugd, het aantal jeugdspelers in de eerste ploeg,…


Deze hervorming sluit goed aan bij de missie van BBC Sint-Katelijne-Waver. We zijn dan ook zeer blij en trots dat onze club momenteel op de 1e plaats in de ranking staat bij de U16 en U19 meisjes en laat nu net die eerste plaats voor extra motivatie zorgen om steeds hard te blijven werken en ervoor te gaan!