« Naar het overzicht

Finals here we come ! Duo-talk met Laure Resimont en Fauve Bastiaenssen


We willen met deze ploeg graag nog het hoogste eruit halen

De dames 1e nationale van BBC Sint-Katelijne-Waver prijken, met nog één speeldag te gaan, op een mooie 2e plaats van de reguliere competitie. Zondag 17 maart aanstaande staat een andere hoogdag op het programma, namelijk de damesfinale van de Beker van België. Onze dames nemen het in Namen op tegen landskampioen Castors Braine, welke zij in het begin van het seizoen op eigen veld hebben verslagen. Weet u nog? Lukt het de dames van coach Arvid Diels om ook zondag de buit binnen te slepen en de beker mee naar SKW te brengen? We blikken alvast even vooruit in een duo-talk met sterkhouders Laure Resimont en Fauve Bastiaenssen.
 
Dames, onze drie jeugdteams zitten alle drie in de finales van de Beker van Vlaanderen welke doorgaan op 23 en 24 maart. Maar eerst is het natuurlijk nu zondag aan jullie tijdens de damesfinale van de Beker van België. Wat brengt zo een finale bij jullie teweeg?
Fauve: “Ik denk dat we ten eerste zeer trots mogen zijn om met zoveel ploegen in een finale te staan. Dit bewijst dat we over de hele breedte sterk staan. Maar nu willen we graag met deze ploeg ook nog het hoogste eruit halen en dat is hopelijk de finale winnen. Hopelijk kunnen we zondag het goede voorbeeld geven en onze jeugdteams inspireren met onze prestaties. Je voelt echt dat het leeft in de club en dat iedereen achter ons staat om er zondag met de ploeg en de supporters het beste van te maken. Het is fantastisch dat iedereen elkaar zo hard steunt!”

Laure: “Ja, inderdaad! Iedereen is zeer enthousiast en dat geeft ons een enorme boost want na twee mindere jaren in de Beker van België is dit misschien wel onze kans om Castors te kloppen. Het is fijn om te zien dat iedereen in de club, van de allerjongste spelers tot de oudste supporters, enorm met ons meeleven en dat geeft ons die extra veerkracht. Natuurlijk rekenen wij ook zondag op hun fantastische steun want onze SKWadra is simpelweg de beste supportersploeg van het land!”

Fauve: “Da’s een feit! Onze jeugd laat ook steeds hun beste supporter skills zien tijdens onze wedstrijden. Hun steun kunnen we dan ook zeer goed gebruiken.”

Hoe staat het met de voorbereiding en hoe werken jullie naar zulk een belangrijke match toe?
Laure: “Net zoals voor alle andere wedstrijden proberen we tactisch en fysiek te trainen en ons voor te bereiden en je voelt wel dat het er ernstig en geconcentreerd aan toe gaat. De focus en extra motivatie is er sowieso bij het ganse team en we willen allen het beste van onszelf geven.”

Fauve: “Zoals Laure zegt, de finale is echt iets waar we ontzettend naar uitkijken. Het is al van 2012 geleden dat we met SKW nog eens een bekerfinale speelden. Het feit dat de bekerfinale maar één match is op neutraal terrein maakt het nog extra speciaal. Alles moet gewoon goed zitten op die ene dag! We proberen als team onder de leiding van onze coaching staff ons dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden voor zondag. We willen er volledig klaar voor zijn.”


Dames, hebben jullie nog een laatste boodschap voor de supporters?
Laure en Fauve: SUPPORTERS YOU ARE THE BEST! JUST BE THERE! ONE TEAM – ONE SKW