« Naar het overzicht

3x3 met kiné's in spe!


Tonen dat we ondanks onze jeugdige leeftijd ook intelligent kunnen spelen

Dat BBC Sint-Katelijne-Waver een club is met een visie en een missie is allang buiten de grenzen van het landelijke Sint-Katelijne-Waver bekend. Onze club is een ware academie waar jonge leergierige talenten bereid zijn zich te investeren. Dankzij de high-level opleidingen van ons coaching team worden de speelsters dan ook gekneed en gevormd tot volwaardige talenten die op de hoogste niveaus kunnen meedraaien. Toch moet het niet altijd evident zijn, hogere studies te combineren met een topsportopleiding. We gaan even ten rade bij Marie, Elise en Sofia, de drie kiné’s in spe van het team. 

Dames, jullie studeren alle drie dezelfde richting nl. kiné. Het was een druk basketseizoen. Was dit makkelijk te combineren met jullie studies?
Marie: “Tot hiertoe gaat het allemaal wel, we worden goed en veel geholpen door de club. De trainingsuren werden op goede uren gezet zodat het combineerbaar is.”

Elise: “Inderdaad, de club ondersteunt ons goed. Zo wordt er ook rekening gehouden en is er de nodige flexibiliteit bij bijvoorbeeld examens. Maar ook tijdens de Europese campagne werd alles zo geregeld zodat we beide goed konden blijven combineren.”

Sofie: “ ‘Aangenaam😊' Ja, mede dankzij het topsportstatuut dat we hebben kunnen verkrijgen, kunnen we alles goed regelen en plannen. Alleen tijdens de examens in de maand januari is het niet zo evident om alles te combineren. Maar zoals Elise aangeeft biedt de club ons de nodige flexibiliteit om het zo goed mogelijk combineerbaar te maken en de ene keer lukt dat iets beter dan de andere😊”

Marie: “Ja het is niet zoals in andere sporten he, we hebben geen winterstop. Maar doordat we allen studeren en tijdens dezelfde periode blok hebben kunnen we mekaar helpen en extra motiveren wanneer het eens een dagje niet zo vlot loopt.“

Zaterdag staat de heenwedstrijd van de kwartfinale van de play-offs voor de deur. Wat zijn de verwachtingen en hoe werken jullie hier naartoe?
Sofia: “Ons eerste objectief is natuurlijk om deze kwartfinales te winnen. Ook al hebben we dit seizoen reeds drie maal tegen de dames van Charleroi gespeeld, de play-offs blijven toch nog een apart gegeven.”

Elise: “We zijn ons volop aan het voorbereiden. De focus is er bij het ganse team om er als één blok volop voor te gaan en al onze kansen volop te benutten.”

Marie: “We mogen de tegenstander zeker niet onderschatten. Charleroi heeft meer ervaren speelsters. Aan de andere kant is het nu het moment om te tonen dat we met de Europese ervaring achter de rug en doorheen het seizoen als jong team geëvolueerd zijn en dat we ondanks onze jeugdige leeftijd ook intelligent kunnen spelen.”

Zoals jullie weten hebben Billie en Becky reeds aangekondigd bij SKW te blijven. Wat zijn jullie plannen voor het volgende seizoen? Blijven jullie ook nog bij SKW of zoeken jullie andere oorden op?
“Waarom zouden we veranderen?! SKW is en blijft de beste keuze om studies en basket op het hoogste niveau te combineren, dus we are staying in the family 😊”