« Naar het overzicht

Eline Maesschalck-Cornand 'back to the roots ! '


Ik kijk er naar uit terug in SKW te spelen

Na vier jaar college basketball bij de Drexel Dragons van Philadelphia keert Eline Maesschalk-Cornand terug naar België. Vol enthousiasme, een goede gezonde dosis zelfstandigheid, nieuwe vaardigheden en tal van ervaringen vervoegt Eline opnieuw de rangen van coach Diels om mee te werken en te bouwen aan het volgende Europese avontuur.

Eline, jij hebt net 4 jaar College basketball afgewerkt bij de Drexel Dragons van Philadelphia. Dit moet een ongelofelijke ervaring voor jou geweest zijn, neen?
Eline: “Ja inderdaad het was ongelofelijk! Het was een hele ervaring, zo helemaal alleen voor alles zorgen en alles moeten plannen. Je leert jezelf ook veel beter kennen en af en toe bots je wel eens tegen een muur wanneer je met jezelf geconfronteerd wordt maar daar kom je weer sterker uit. Daarnaast moet ik wel zeggen dat de combinatie studeren en basket zeer goed ingeburgerd is in de States. Alles draait rond het basket. Je hebt training van 12u tot 15u en daarrond kies je dan je studievakken. Je wordt ook zeer goed begeleidd. Zo heb je bijvoorbeeld een ‘psychological advisor’ en een ‘atletic advisor’ die je met woord en daad bijstaan. Ik heb veel gezien en ik heb vooral op het vlak van basket enorm veel bijgeleerd.

Wat zijn jouw troeven en sterke punten ondertussen? Wat heb je op basketbal vlak allemaal kunnen bijleren?
Eline: “Bij aankomst hier ben ik enorm verschoten van het conditielevel. Daar hebben ze een grote voorsprong op in vergelijking met ons. Op dat niveau heb ik wel een grote stap gezet. Ook mijn defense is veel verbeterd en mijn shots zijn ook veel beter geworden dankzij de techniekschool die ik kreeg.

Bij SKW zijn wij zeer trots en blij te mogen aankondigen dat jij terug onze rangen komt vervoegen. Hoe kijk je hier naar uit?
Eline: “Het is eigenlijk zeer simpel. Toen coach Arvid me contacteerde was ik zeer blij. Als speelster heb ik steeds een zeer goed contact met hem gehad en ook daarna, toen ik hier al in de States was, zijn we contact blijven houden. Er is altijd een wederzijds respect tussen ons geweest.
Het feit dat ik mijn master wil halen maakt de combinatie bij SKW makkelijker. Voeg daar nog eens een mooi Europees verhaal aan toe en ik moest niet lang nadenken. Dat laatste is voor mij zeker een extra troef en meerwaarde, en een mooie uitdaging om ook op dit niveau te kunnen meedraaien. Niets anders dus dan positieve vooruitzichten. Ik kijk er in ieder geval al terug naar uit in SKW te zijn 😊


Thx! Welcome back & CU soon Eline!