« Naar het overzicht

Nu volop voor een tweede zege gaan


De lijn nu verder doortrekken

Onze dames openden vorige week het nieuwe seizoen met een droomstart: winst tegen promovendus Phantoms Basket Boom. Naast een knappe prestatie van Becky en Billie Massey, beide met een double-double, werden we heerlijk verrast door een zeer sterke Lut De Meyer, goed voor twintig punten. Tijd voor een terug- en vooruitblik met deze laatste.

Lut, wat een start van het seizoen was dat voor jou? Van een binnenkomer gesproken! Hoe kijk je terug op de wedstrijd van afgelopen zondag?
Lut: “Het is inderdaad leuk om zo het seizoen en mijn start bij SKW te kunnen beginnen. De wedstrijd op zich was soms wat zoeken op het vlak van samenspel, maar natuurlijk hopen we dat dit voor de rest van het seizoen (lees: komende zondag😊) vlotter loopt.”

Hoe belangrijk was deze overwinning?
Lut: “Zeer belangrijk! Direct winst kunnen pakken bij de eerste wedstrijd zorgt onmiddellijk voor die extra boost. De tegenstander mocht dan net overkomen, toch zijn zij een zeer sterke en solide ploeg die op een pak ervaring kan terugvallen. We hebben voor elk punt moeten knokken want het was zeker geen evidente of vanzelfsprekende partij, maar gelukkig hebben we de winst thuis kunnen houden. Belangrijk nu is dat we deze lijn verder kunnen doortrekken.” 

Zondagnamiddag treden jullie thuis terug in actie tegen Upkot Sparta Laarne. Met sommige speelsters heb je vorig jaar nog samengespeeld. Wat moeten we verwachten van deze tegenstander en wat worden de uitdagingen voor onze dames?
Lut: “Ja inderdaad, met sommige speelsters heb ik nog samen gespeeld bij Gentson, andere ken ik dan weer van regelmatig tegen te spelen. Ik denk dat het voor ons vooral belangrijk zal zijn, dat wij ons eigen spel kunnen spelen en dat we er de nodige snelheid kunnen blijven inhouden. Daarnaast moeten we erop letten dat we ons niet laten meeslepen door de tegenstander en er alles aan doen om onze verdediging goed staande te houden zodat we volop voor die tweede zege kunnen gaan.“