« Naar het overzicht

We verwachten een harde strijd


We zullen er alles aan doen om aan het langste eind te trekken

Onze dames 1e Nationale van Basket Hema SKW hebben een zware week voor de boeg. Eerst nemen ze het nu zaterdag op tegen Liège Panthers en daarna staat op woensdag de 1/8 finale Beker van België voor de deur. Deze bekermatch wordt al onmiddellijk tegen regerend landskampioen Castors Braine gespeeld. Tijd om even te checken bij Marie Vervaet hoe het team zich hierop voorbereidt.

Marie, vorige week hebben jullie met overtuigende cijfers tegen Upkot Sparta Laarne gewonnen. Toch reflecteert de score niet echt de wedstrijd. De motor sputterde af en toe. Wat was er aan de hand??
Marie: “Dit klopt inderdaad. De wil en de energie waren er zeker om te winnen maar we vonden elkaar niet zo goed als anders. Daardoor lieten we de tegenstander te gemakkelijk scoren.”

Morgen spelen jullie in en tegen Luik. De eerste echte waardemeter laat ons zeggen. Wat verwachten jullie van deze wedstrijd?
Marie: “We verwachten zeker een harde strijd. De Luikenaars zijn ook een zeer jonge ploeg. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden en het zal de ploeg zijn die het beste is voorbereid en de meeste fighting spirit toont die aan het langste eind zal trekken. Maar natuurlijk zullen we er alles aan doen om aan dat langste eind te trekken en de overwinning mee naar SKW te nemen.”

Je hebt afgelopen zomer een groot deel van je tijd met een aantal Luikse speelsters samengespeeld bij de Nationale selecties. Leef je dan anders naar deze wedstrijd toe?
Marie: “Inderdaad, er zijn enkele speelsters bij Luik die we goed kennen van de Nationale teams. Het is altijd wel leuk om tegen elkaar te spelen, maar op het veld gaat het er hard aan toe en ‘ken je elkaar even niet meer’. Het is een wedstrijd zoals elke andere die gespeeld en liefst gewonnen moet worden.”

Woensdag spelen jullie de eerste bekerwedstrijd van het seizoen en dit al onmiddellijk tegen landskampioen Castors Braine. Zijn jullie hier al mee bezig?
Marie: “We bekijken het match per match maar bepaalde zaken zoals er voor zorgen de nodige energie op te doen om fris aan de dag te kunnen komen, daar zijn we in het achterhoofd toch al mee bezig. Niet zozeer naar de tegenstander toe, maar vooral naar ons zelf en ons eigen spel.“