« Naar het overzicht

Jong enthousiasme tonen


Lut de Meyer: Winnen op verplaatsing geeft een goed gevoel!

Morgen vertrekken onze dames voor hun Europese campagne naar het Spaanse Valencia. Door corona worden de wedstrijden dit jaar in poules gespeeld. Onze dames zijn onderverdeeld in groep H waarin zij het opnemen tegen het Spaanse Valencia Basket, het Franse Saint-Amand Hainaut en landskampioen Castors Braine. Tijd voor een korte babbel met Lut De Meyer alvorens in te checken. 

Lut, wat een overwinning afgelopen donderdag op Namen! Dat moet ongetwijfeld deugd hebben gedaan?
Lut: “Dat heeft het zeker. Een overwinning op verplaatsing geeft altijd een goed gevoel en zeker deze op Namen afgelopen donderdag. Ze kwam net op het goede moment en heeft ons een enorme boost gegeven zo net voor het vertrek voor de EuroCup. Daarnaast hebben we deze namiddag we ook de resultaten van onze PCR-tests ontvangen en iedereen is negatief! We zijn er dus helemaal klaar voor!”

Morgen vertrekken jullie richting Valencia voor het volgende Europese avontuur. Kijk je uit naar deze - toch wel - speciale Europese campagne?
Lut: “Ja, heel hard zelfs. Het is inderdaad speciaal zo in een bubbel en het heeft zijn pro’s en contra’s. Maar ik ben vooral heel blij dat het kan, ook als is het op die manier.”

Hoe voelt het om maar drie wedstrijden te moeten spelen? Heeft dit een invloed? Is dit anders voor jullie?
Lut: “Het zal sowieso anders zijn, alles op één locatie. Het had natuurlijker leuker geweest als we heen- en terugwedstrijden hadden kunnen spelen waarbij we de tegenstrever de tweede wedstrijd beter hadden kunnen inschatten. En we hadden natuurlijk ook héél graag thuis voor een volle zaal en onze supporters gespeeld. Maar zoals daarnet gezegd, ik ben gewoon al heel blij dat alles kan doorgaan en dat we kunnen spelen.”

Jullie zitten in een stevige poule, hoe gaat het kleine, jonge SKW het verschil kunnen maken?
Lut: “Als ploeg zijn we ook heel sterk! We gaan weer enorm veel bijleren en juist met ons jong enthousiasme gaan we defensief het verschil proberen te maken maar ook offensief een mooie collectieve prestatie proberen neer te zetten. Aan inzet en goesting zal het ons zeker niet ontbreken, al is het maar om hiermee een hart onder de riem te steken naar al onze jeugdspeelsters die momenteel de kans niet hebben om te spelen.”