« Naar het overzicht

FIBA EuroCup


Volop genieten van de ervaring

Gisteren zijn onze dames neergestreken in het mooie Valencia voor de FIBA EuroCup. Gisterenavond was er eerst nog een korte training om de benen los te gooien en daarna volgde een goede nachtrust. Vandaag was het tijd voor een stevige training. Tussendoor gingen we even horen bij Kyra Bruyndoncx, de jongste telg van het team, hoe zij die eerste dag heeft ervaren.  

Kyra, dit is je eerste jaar bij onze dames. Je bent nog net geen 15 en je mag al onmiddellijk mee op Europees avontuur. Wat doet dat met je?
Kyra: “Ik vind het super dat ik die kans krijg en dat ik die ervaring me mag beleven! Ik geniet er volop van en het is goed voor het vertrouwen. Maar ik blijf ook realistisch, blijf hard werken en mijn best doen. Ik besef dat dit niet vanzelfsprekend is en dat het elk moment kan veranderen.”

Hoe zijn de eerste uren verlopen en hoe ziet jullie dag eruit?
Kyra: “Het is al supertof geweest, we hebben al veel gelachen en ik vind het hier fantastisch. Vandaag, de dag voor de wedstrijd, hebben we vanmorgen ontbeten, daarna hebben we een workout gedaan en wat aan de fysiek gewerkt. Daarna was er de lunch en hadden we rust. Nadien zijn we naar de ‘echte’ zaal vertrokken waar we morgen de wedstrijd zullen spelen voor een ‘goei’ training. Nu is iedereen aan het douchen, daarna gaan we eten en dan op tijd naar ons bed want morgen is het matchdag.”

Inderdaad, morgen staat jullie eerste wedstrijd op het programma en dit al onmiddellijk tegen de topper en groepsfavoriet Valencia Basket. Hoe leven jullie daar naartoe? Hoe hebben jullie jullie als team op deze wedstrijd voorbereid en wat verwachten jullie ervan?
Kyra: “Valencia is een zeer goed en professioneel team. Ze hebben op alle posities wel speelsters die al 5 of 10 jaar ervaring hebben. Daartegenover staan wij als jong team, maar we zullen hard werken en er volledig voor gaan.

Succes morgen!