« Naar het overzicht

FIBA EuroCup day 1


Morgen alles geven voor onze rustdag van donderdag

Tijdens hun eerste Europese wedstrijd namen onze dames het vandaag op tegen groepsfavoriet Valencia Basket, voor wie het in alle opzichten een echte thuiswedstrijd was. Ook al hebben onze dames het onderspit moeten delven, ontgoocheld hoeven ze zeker niet te zijn. Na de wedstrijd hebben we onze kapitein, Billie Massey, kunnen strikken voor een korte reactie. 

Billie, jullie hebben net een intense game achter de rug. Hoe kijk jij terug op de wedstrijd van vanavond?
Billie: “We wisten dat we de week gingen starten tegen de allicht de sterkste tegenstrever uit de groep. Het eerste quarter hebben we nog vrij goed stand kunnen houden. Daarna hebben de vele turnovers, de foutenlast ons parten gespeeld. Maar we hebben ook een aantal simpele dingen gewoonweg laten liggen. "

Morgen namiddag, om 16u, staat Saint Amand Hainaut al op het programma. Zijn er zaken die jullie anders gaan aanpakken dan vandaag?
Billie: “De passen moeten beter morgen! Saint Amand is een agressief team dat, net als wij, in defense zeer sterk is en voor de steals gaat. De match van vandaag moeten we nu achter ons laten om morgen alles te geven. Daarna kunnen we van onze rustdag gebruik maken zodat de batterijen volop zijn opgeladen voor de 3e en laatste wedstrijd op vrijdag.

Bedankt Billie… Succes morgen !