« Naar het overzicht

FIBA EuroCup day 3


We hopen zoals altijd op een leuke en spannende game

In Valencia konden onze dames genieten van een dagje rust alvorens ze het morgenmiddag om 12u op te nemen tegen Castors Braine voor de laatste wedstrijd van deze eerste ronde. We horen even bij Marie Vervaet hoe het hen daar vergaat.  

Marie, ondanks het verlies heb je gisteren een sterke wedstrijd gespeeld. Hoe blik je zelf terug op deze wedstrijd?
Marie: “De wedstrijd tegen Valencia was voor mij persoonlijk tegengevallen en ik vond dat ik iets moest rechtzetten voor de ploeg gisteren. Dat heb ik dan ook geprobeerd. Het was een mooie teamprestatie en iedereen mag hier best trots over zijn.”

Vandaag konden jullie genieten van een dagje rust. Ik vermoed dat deze gezien Corona iets anders verlopen is dan normaal? Wat hebben jullie zoal gedaan vandaag?
Marie: “We mochten uitslapen 😊. Na he ontbijt zijn wij dan naar de zaal vertrokken voor een kleine workout om alle spieren wat los te maken. Terug in het hotel was er de lunch. Daarna heeft iedereen zich terug getrokken om te studeren want de meesten onder ons zitten nog in examens en Lut heeft gewerkt. Zonet hebben we training gehad voorafgegaan door de briefing van morgen. Straks nog eten en daarna iedereen vroeg naar bed.”

Morgen staat de laatste wedstrijd van deze kwalificatiewedstrijden op het programma. Tegenstander van dienst is landskampioen Castors Braine welke jullie de komende weken nog een paar keer zullen tegenkomen. Hoe hebben jullie deze laatste game voorbereid?
Marie: “Het is wel vreemd om de eerste keer dit seizoen tegen Castors uit te komen in de EuroCup in plaats van de nationale competitie. Maar het voordeel is wel dat, op enkele na, de meeste speelsters gekend zijn. Hopelijk levert het net zoals in de competitie morgen ook een leuke en spannende game op.”