« Naar het overzicht

Play-Offs 2021


Focus op Play-Offs met Laure Resimont

De laatste keer dat onze dames van SKW in de halve finales van de play-offs stonden, is precies twee jaar geleden. Dat was toen ook tegen Basket Namur Capitale en dat was toen ook met jawel… Laure Resimont. We polsen alvast even bij Laure hoe zij uitkijkt naar deze play-offs


Laure, je bent nog maar net terug uit het buitenland en je wordt al onmiddellijk voor de leeuwen gegooid tijdens deze play-offs. Hoe voelt dat voor jou? Is het toch altijd wat aanpassen of voelt het als thuiskomen?
Laure: ”Het voelt absoluut als thuiskomen en het helpt natuurlijk als je de coach en de speelsters reeds kent, dan ben je direct terug geïntegreerd. Ondertussen heb ik ook 3 competitiewedstrijden achter de rug dus ook op het vlak van matchritme zit het helemaal goed.”

Dat het team van coach Mestdagh een te duchten tegenstander is, hebben jullie het afgelopen seizoen nogmaals ondervonden. Hoe bereiden jullie zo’n play-offs wedstrijden voor en wat wordt de grootste uitdaging voor het team?
Laure: “Het mentale stuk is enorm belangrijk. Beseffen dat je in de play-offs zit, je hierop volledig focussen en er gewoon klaar voor zijn. Belangrijk is dat we in Namen een goede defense neerzetten en dat er een goede drive en intensiteit heerst, dit niet alleen bij de starting five maar ook bij de bank. Zo kunnen we ook in offense de nodige kansen creëren.”

De laatste keer dat jij in de play-offs stond, stond je op het punt je vleugels uit te spreiden en het SKW-nest te verlaten voor een buitenlands avontuur. Nu zal het ook een laatste keer worden, maar dan één om definitief afscheid te nemen van het warme SKW-nest. Wat brengt dat teweeg?
Laure: “Het is speciaal en toch ook weer niet. Volgend jaar spelen we inderdaad voor Kangoeroes maar het SKW-dna blijft. De coach verandert niet, de speelsters zijn ook dezelfde dus ja de naam verandert maar de intensiteit van wat nu het team vormt, zal ongetwijfeld aanwezig blijven. Maar dat is voor later. Wat nu belangrijk is, zijn de wedstrijden van vandaag en zondag.”